هدف بازاریابی این است که مشتری را بشناسیم و درک کنیم و محصول یا خدماتمان را متناسب با نیاز آنها تولید کنیم.
پیتر دراکر
مکالمه با مشتریان، فروش را افزایش می دهد؛ حتی اگر در کل مکالمه، اسمی از محصول یا خدمات نیاید.
جورج فارس

بازاریابی براساس فرهنگ واژگان کسبوکار اینگونه تعریف شده است. فرآیند مدیریتی که از طریق آن، محصولات و خدمات از جنبهی انتزاعی خارج شده و به صورت عینی در اختیار مشتری قرار میگیرد. با توجه به این تعریف، برای رسیدن محصول و خدمات به دست مشتری به چیزی بیشتر از تبلیغات نیاز است. بازاریابی چیزی بیشتر از تبلیغات است. بازاریابی از لحظهی خلق ایدهی محصول شروع میشود.
چهار P در بازاریابی
Product یا محصول
محصول، همان چیزی است که یک کسبوکار به دنبال ارائه و فروش آن است. این محصول میتواند یک کالای فیزیکی باشد، یا خدماتی که کسبوکار ارائه میدهد. نکاتی که برای محصول باید در نظر گرفت، شامل پاسخ به پرسشهایی از قبیل این موارد است: چند نوع از محصول باید به فروش برسد؟ نحوهی ارائه و بستهبندی محصول باید چگونه باشد؟ خدمات ارائه شده همراه محصول به چه صورت هستند؟
Promote یا ترویج
مهمترین عامل بعد از توزیع یک محصول، باخبر ساختن دیگران از وجود و مزایا و ویژگیهای آن محصول است. این کار باعث فروش محصول میشود. این ترویج و تبلیغ میتواند به روشهای آنلاین و آفلاین انجام شود.
Price یا قیمت در بازاریابی
هزینهی استفاده از خدمات یا قیمت محصول در فروش آن تاثیر بسزایی دارد. موارد زیادی در تعیین قیمت نقش دارند. باید بررسی کرد که چه قیمتی برای این محصول یا خدمات منطقی است و توجیه دارد. این توجیه با توجه به هزینهی صرف شده برای تولید محصول و هزینهای که تعیین میشود که مردم حاضر به پرداخت آن هستند. برای تعیین این موضوع باید بررسی و آنالیز دقیقی صورت گیرد که بتواند قیمت های رقبا را نیز لحاظ کند.
Place یا مکان در بازاریابی
مکان بازاریابی به معنی در دسترس قرار دادن محصول در مکان و زمانی است که برای مشتری مناسب باشد و در دسترس او باشد. عواملی که در این زمینه باید به آن پرداخت و بررسی کرد شامل موارد زیر است: محصول باید در کجا توزیع میشود؟ این توزیع چگونه باید انجام شود؟