
Event Marketing یا بازاریابی رویداد، در واقع تبلیغ یک برند، سرویس یا محصول از طریق تعاملات حضوری و رودررو است. بازاریابی رویداد به چند شکل انجام میشود. هر یک از اشکال بازاریابی رویداد در راستای دستیابی به یکی از اهداف موردنظر انجام میشود. بازاریابی رویداد میتواند به شکل برگزاری یک رویداد برای شکلگیری و ایجاد یک پیوند قوی بین برند و مخاطبان و مشتریان انجام شود. علاوه بر این، میتواند به شکل شرکت در یک رویداد برای ارائه توضیح درباره محصولات و خدمات برندتان به مشتریان بالقوه باشد.
بازاریابی رویداد میتواند به شکل رویدادهای دیجیتال انجام بگیرد. برگزاری وبینار یا کارگاههای آنلاین از مثالهای این نوع بازاریابی میباشند. هر یک از مثالهای فوق قدرت تجارب زنده در راستای دستیابی به یکی از اهداف کسبوکار مذکور را نشان میدهد.
اهمیت بازاریابی رویداد در چیست؟
بر اساس گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۹، اغلب بازاریابها بر این باورند که بازاریابی رویداد موثرترین کانال بازاریابی برای دستیابی به اهداف کسبوکار شماست. در این گزارش آمده است:
تعداد شرکتهایی که بیست رویداد یا بیشتر برگزار کرده بودند در بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸، ۱۷ درصد افزایش یافته است. اغلب مدیران شرکتها از راهبردهای رویداد شرکت خود حمایت میکنند اما این حمایت مشروط بر توانایی آن رویداد برای بازگشت نرخ سرمایه است. موفقترین کسبوکارها، ۱.۷ برابر متوسط بودجه خرج شده برای رویدادهای زنده، هزینه میکنند. بازاریابی رویداد، یک کانال بازاریابی ضروری برای کسبوکارهای «کسبوکار-کسبوکار» و «کسبوکار-مشتری» است.
مزیت بازاریابی رویداد چیست؟
بازاریابی روی ارتباط بنا شده است. در واقع بازاریابی توانایی انتقال یک پیام در زمان مناسب است. رویدادهای زنده فرصتی فراهم میکنند تا افراد به طور مستقیم با سهامداران و صاحبان مشاغل در ارتباط باشند و پیام خود را انتقال دهند. تعجبی ندارد که امروزه بازاریابی رویداد یکی از مهمترین راهبردهای بازاریابی برای شرکتهای بزرگ است..

بر اساس پژوهش فارستر، رویدادها 24 درصد بودجه بازاریابی کسبوکار-کسبوکار را جبران میکنند. در سال 2020، به طور سالانه، 3.2 میلیون رویداد حرفهای برگزار میشود. شرکتها به تازگی در حال باور قدرت رویدادهای زنده هستند و این باور در سالهای آتی افزایش خواهد یافت.
انواع رویداد
با افزایش استقبال از برگزاری رویداد و همچنین پیشرفت تکنولوژی، انواع رویداد بسیار متنوع شدهاند. داشتن درک کلی از فرمها و اشکال مختلف برگزاری رویداد و ایونت به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را برای رسیدن به هدف خود داشته باشید. در زیر به برخی از انواع رویداد اشاره شده است.
کنفرانس
برگزاری رویداد در مقیاس بزرگ، بخش چشمگیری از صنعت رویداد را جبران میکند. کنفرانسها میتوانند به شکل «کسبوکار-کسبوکار» یا به شکل «کسبوکار-مشتری» برگزار شوند. این کنفرانسها معمولاً شامل سخنرانان، کارگاههای آموزشی و جلسات شبکهسازی ارزشمند است. موفقترین کنفرانسها، آنهایی هستند که فضای حرفهای و در عین حال اجتماعی و پرانرژی ایجاد میکنند.
رویدادهای مجازی
رویدادهای مجازی برای شرکتهایی که منابع زیادی برای پوشش یک رویداد زنده ندارند و همچنین شرکتهایی که توانایی تقبل هزینه سفر برای شرکت در کنفرانسهای بینالمللی را ندارند، مناسبترین گزینه است.
بازاریابی زمینه ای
هدف بیشتر رویدادهای بازاریابیهای زمینهای یا فعالسازی برند، ایجاد پیوندی قوی بین شرکت و مخاطب آن است. از آنجایی که ایجاد این پیوند، مهمترین هدف این نوع رویدادهاست، شناخت مخاطب هدف این رویداد، بسیار حائز اهمیت است تا فعالیتها را منطبق بر این مخاطب هدف، تعیین کرد.
علاوه بر این، سمینارها، رویدادهای تیم سازی، رویدادهای VIP، رویدادهای رونمایی از محصول، جلسات درون شرکتی، برگزاری جشن و مراسم رسمی از جمله سایر انواع رویداد برگزار شده از سوی برندها برای بهبود سطح کار آنهاست. برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.