اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی افراد تاثیرگذار، بازاریابی محصولات و خدمات توسط افرادی است که بر مخاطب نفوذ و تاثیر دارند. این اینفلوئنسرها میتوانند شامل چهرههای محبوب، سلبریتیها و غیره باشند. در این شیوهی بازاریابی، مارکتینگ به صورت مستقیم، مخاطب را با تبلیغات مواجه نمیکند و در واقع از نفوذ فرد تاثیرگذار، برای شناساندن محصولات و خدمات خود استفاده میکند. در واقع استفادهی یک فرد مطرح از خدمات و محصولات یک برند، به منزلهی زدن مهر تاییدی بر آن محصول است.
اینفلوئنسر مارکتینگ، حد اعلی هدفی است که شبکههای اجتماعی در ابتدا بنا داشتند.
جو سینکویتز
49 درصد افراد اظهار داشتهاند که در هنگام خرید، توصیههای اینفلوئنسرها را لحاظ میکنند.
انتخاب درست اینفلوئنسرها، در این شیوه از بازاریابی اهمیت زیادی دارد. اینفلوئنسر موردنظر باید با برند و کسبوکار شما همخوانی داشته باشد. شرکت بارانا با تجربهی طولانیمدت در اجرای کمپینهای موفق با بازدهی بالا، در مشاوره و اجرای پروژههای اینفلوئنسر مارکتینگ موفق با شما همکاری میکتد.
حضور سلبریتیها و چهرههای مطرح در شبکههای اجتماعی، یکی از دلایلی است که افراد بسیاری از این شبکهها، استقبال کردهاند. دیدن پستهایی که این افراد مطرح و تاثیرگذار به اشتراک میگذارند، یکی از سرگرمیهای پرطرفدار است. شبکههای اجتماعی به علت این ارتباط بیواسطهی چهرهها با طرفدارانشان، جایگاه ویژهای دارند که میتوان از این جایگاه برای تبلیغات استفاده کرد. در سالهای اخیر، بلاگرها نیز به لیست افراد معتمد برای مخاطبین اضافه شدهاند که با مقبولیتی که در بین مخاطبین دارند، میتوانند محصولات و خدمات مختلفی را معرفی کنند. این روش تبلیغاتی غیرمستقیم که از وجهه و اعتبار اینفلوئنسرها و بلاگرها بهره میگیرد، به مراتب نسبت به تبلیغات سنتی مستقیم بازدهی بیشتری دارد.
بالا بردن اعتبار بازار، شناخته شدن بیشتر و بالا رفتن گفتگو دربارهی یک برند (بازاریابی دهان به دهان) و بالا رفتن میزان فروش محصول یا خدمات از اهداف اینفلوئنسر مارکتینگ است. با کمک اینفلوئنسر مارکتینگ، قادر خواهید بود که برند خود را به مخاطبین بشناسانید. علاوه بر این قادر خواهید بود اعتماد طیف وسیعی از مخاطبین را _صرفاً به علت اعتماد مخاطب به اینفلوئنسر مذکور_ جلب کنید. چرا که مخاطبین امروزی خودکفا هستند و دوست دارند خودشان در مورد برند مورد نظر تحقیق کرده و به توصیههایی شخصی که قبول دارند اعتماد کنند.
اینفلوئنسرها را میتوان بر اساس تعداد مخاطب و فالوئر تقسیمبندی کرد.
افرادی که در سطح جامعه شناختهشده هستند و افراد زیادی آنها را میشناسند و مخاطبان زیادی دارند.
این افراد نسبت به سلبریتیها، شهرت کمتری دارند. اما فالوئرهای میلیونی دارند. از بین افرادی که در زمینه ساخت کلیپهای طنز مشغول هستند حسن ریوندی، محمد امین کریم پور، عرفان علیرضایی و محسن ایزی بیشترین کاربران اینستاگرام را دارند. یکی از بلاگرهای مطرحی که به معرفی لوازم آرایش میپردازد صدف بیوتی است که با تولید محتوای مناسب و کاربردی بیش از یک و نیم میلیون دنبال کننده دارد. یکی از اینفلوئنسرهای که بیشتر نرخ انگیمنت را دارد پیج صدف بیوتی میباشد که بر روی فالوورهای خود بسیار تاثیرگذار میباشد.
ماکرواینفلوئنسرها بیشتر از 100k دنبالکننده دارند.
میکرواینفلوئنسرها به علت اینگیجمنت بالا و ارتباط نزدیک و بیشتر با فالوئرهای خود، در هنگام تبلیغ، حس تبلیغ مستقیم کمتری به مخاطب القا میکنند.
فراموش نکنید که اینفلوئنسر مارکتینگ صرفاً به این معنا نیست که ما باید فردی را پیدا کنیم که مخاطب داشته باشد و با ارائه مبلغ یا سرویسی، او را مجاب کنیم که از محصولات و خدمات ما حمایت و تمجید کند. اینفلوئنسر در اصل فردی است که برای برندینگ خود زمان و هزینه صرف کرده است و بنابراین به اعتماد مخاطبین خود خیانت نمیکند و اعتبار خود را در ازای پول یا دریافت خدمات، خدشهدار نمیکند.
علاوه بر این نباید به دنبال نتایج سریع بود. این رویکرد آهسته و پیوسته است که درباره بازاریابی محتوا و شبکه های مجازی صادق است. در این کمپینها شما نباید به دنبال فروش مستقیم محصولات و خدمات خود باشید. بلکه باید اعتبار، توانایی و رهبری فکر در کسب و کار و صنعت خود را نشان دهید. در واقع همانطور که میدانید در برخی از موارد یک برند یا کسبوکار با محصول و خدمات مورد ارائه خود یکی میشود. از نمونههای آن میتوان به «زیراکس» گرفتن یا «وایتکس» زدن اشاره کرد.
با کمک بازاریابی شبکههای اجتماعی، میتوان به تدریج فالوئرهایی با نرخ تعامل بالا و وفادار داشت. اشتباه است که فکر کنید که به دست آوردن قلب و ذهن فالوئرها، فرآیندی ساده است. اما کار به این آسانی هم نیست، چرا که باید احترام و اعتماد مخاطب را جلب کرد.